RADOSAVLJEVIĆ I SALAPURA OBIŠLI RADOVE NA SISTEMU ZA ODVODNJAVANJE „MEĐUREČJE“

V.d. direktora VPD „Srednji Banat“ Miloš Radosavljević i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas su obišli radove na sistemu za odvodnjavanje Međurečje na teritoriji katastarske opštine Jankov Most na kojem se trenutno izvode radovi na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

V.d. direktora VPD „Srednji Banat“ Miloš Radosavljević i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

 

U Jankovom Mostu trenutno se izvode radovi na uklanjanju biljne vegetacije, nakon kojih sledi izmuljavanje bagerom, a rok za završetak radova je 30. novembar.
Pored ovih radova paralelno se izvode radovi i na teritoroijama katastarskih opština Perlez, Knićanin, Čenta, Ečka, Banatski Despotovac, Taraš, Klek, a u narednim danima se očekuje početak radova u Belom Blatu, Mužlji i Melencima.
V.d. direktora Miloš Radosavljević je tom prilikom izjavio da su na terenu u okolini Jankov Mosta angažovani bageri i traktori na uklanjanju vegetacije i izmuljavanju kanalske mreže, u funkciji odvodnjavanja i poboljšanja karakteristika kanalske mreže.
“Ovaj kanalski sistem, “Međurečje”, specifičan je po tome što se nalazi između dva Begeja, plovnog i starog, a služi za prikupljanje suvišnih voda s poljoprivrednog zemljišta. Uz radove koje ćemo izvršiti, biće spreman za sezonu odvodnjavanja koja predstoji, a to je neki period zima – proleće. Poslednjih godina, pored nekih naših redovnih aktivnosti na održavanju vodnih objekata u Srednjem Banatu, prisutni su i u značajnoj meri i radovi na “pojačanom održavanju”, koje finansiraju lokalna samouprava i AP Vojvodina, preko svog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i zahvaljujući svemu tome, možemo reći da je kanalska mreža zaista u mnogo boljem stanju nego što je bila pre deset i više godina”, rekao je Radosavljević.

 

V.d. direktora VPD „Srednji Banat“ Miloš Radosavljević

Gradonačelnik Simo Salapura je istakao da Grad Zrenjanin i VPD “Srednji Banat“ ostvaruju odličnu saradnju. Salapura je takođe napomenuo da je u nadležnosti našeg preduzeća je 3.124 kilometara kanalske mreže, 35 crpnih stanica, 309 kilometara odbrambenih nasipa, ali i 2.200 propusta i mostova i dodao da ovi podaci jasno govore o kompleksnosti ove materije i stepenu odgovornosti, uključujući i aktuelne radove koji se odvijaju u skladu s planiranom dinamikom i rokovima.

“Nakon višedecenijskog zapostavljanja i neodržavanja kanalske mreže, poslednjih nekoliko godina Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva za ovu oblast, važnu i za razvoj poljoprivrede i za odbranu od poplava. Ove godine, zajedničkim sredstvima, u partnerstvu sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Javnim preduzećem “Vode Vojvodine”, izdvojeno je više od 34 miliona dinara, od toga je iznos kojim je participirao Grad Zrenjanin 20 miliona. Planirano je da se uradi 67 kilometara kanalske mreže u 12 katastarskih opština na teritoriji grada”, izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media