VPD „SREDNJI BANAT“ UČESTVOVAO U AKCIJI ČIŠĆENJA KANALA IZA CENTRALNE PIJACE

Vodoprivredno privrednog društvo „Srednji Banat“ d.o.o. Zrenjanin priključilo se akciji uređenja kanala koji se nalazi iza centralne pijace, koju su organizovali aktivisti grupe građana „Pomozi i odloži“, a u koordinaciji sa javno komunalnim preduzećima i Gradom Zrenjaninom.

Ovaj kanal predstavlja jedan od rukavaca nekadašnjeg toka Begeja, pre njegovog uliva u gradsku kanalizacionu mrežu, a zbog nesavesnog odlaganja otpada predstavljao je i veliki problem i potencijalni izvor zaraze.
Zahvaljući potpunom angažovanju našeg preduzeća, JKP „Čistoća i zelenilo“ JKP „Pijace i parkinzi“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Grada Zrenjanina ovaj kanal je ovih dana potpuno očišćen i tom prilikom deponovano je deset kamiona otpada.

Vršilac dužnosti direktora Miloš Radosavljević je povodom ove akcije rekao da se VPD „Srednji Banat“ uključilo u akciju angažovanjem svoje mehanizacije i ljudstva i time značajno pomoglo da se očisti kanal i divlja deponija.

„Rado smo se odazvali pozivu organizatora za učešće u akciji i uz podršku gradonačelnika i lokalne samouprave mislim da smo vratili lepo lice ovom delu grada, odneto je deset kamiona raznog otpada i ovaj kanal sada pruža sasvim drugačiju sliku. Naše angažovanje je ovde bilo s bagerom i tri kamiona, a nekako se poklopilo da se radovi izvedu baš kada se obeležava Dan zaštite životne sredine“ – rekao je Radosavljević.

Pokretač akcije, ispred udruženja “Odloži i pomozi”, Tijana Mijović rekla je da je suština akcije bila prikupljanje reciklažnog otpada, čiji se prihod od reciklaže usmerava u humanitarne svrhe Kosovu i Metohiji.

„Akcija je imala još jedan cilj, a to je da udružimo javna komunalna preduzeća i preduzeće “Srednji Banat”, kako bi rešili dugogodišnji problem zagađenja ovog kanala. Čišćenje je trajalo dva dana, a naša akcija mesec ipo, tokom koje su dolazili volonteri i skupljali reciklažni otpad. Zadovoljna sam odzivom, a posebno činjenicom da su se najviše javljali i učestvovali srednjoškolci“ – istakla je Mijović.

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media