GRADONAČELNIK SIMO SALAPURA I V.D. DIREKTORA MILOŠ RADOSAVLJEVIĆ OBIŠLI RADOVE NA UREĐENJU KANALSKE MREŽE U BELOM BLATU

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i v.d. direktora VPD „Srednji Banat“ Miloš Radosavljević juče su sa saradnicima obišli radove na radove na čišćenju kanalske mreže koja se nalazi na obodu naseljenog mesta Belo Blato.

Radovi se realizuju u okviru ugovora Uređenja kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Zrenjanina, čija vrednost iznosi 33.333.333,98 RSD bez PDV odnosno 39.999.999,58 RSD sa PDV i izvode se na teritorijama katastarskih opština Belo Blato, Klek, Knićanin, Mužlja, Perlez, Stajićevo, Taraš i Čenta.

Gradonačelnik je prilikom obilaska radova rekao da Grad Zrenjanin sufinansira te radove, a da ukupna dužina kanalske mreže na kojima stručne službe izvode radove iznosi oko devet kilometara.

Vršilac dužnosti direktora Vodoprivrednog društva “Srednji Banat” Zrenjanin Miloš Radosavljević rekao je da se radovi izvode na prostoru katastarske opštine Belo Blato i da obuhvataju čišćenje sistema za odvodnjavanje.

„Taj sistem pokriva površinu od nekih 2800 hektara i u svom sastavu ima 92 kilometra kanalske mreže, moćnu crpnu stanicu na elektro pogon kapaciteta 4,6 m3 u sekundi i brojne vodne objekte na samoj kanalskoj mreži. Nadležno vodoprivredno preduzeće za izvođenje ovakvih radova na ovoj teritoriji “Srednji Banat” trenutno izvodi radove koji su predmet ugovora vrednog nešto manje od 9 miliona dinara, bez PDV, i obuhvataju čišćenje 9 kilometara mreže, uz učešće teške građevinske mehanizacije i transportnih sredstava za odnošenje izmuljenog materijala iz kanala. Ugovor sufinansiraju Grad Zrenjanin i JVP “Vode Vojvodine”, po principu “dinar na dinar”, i očekujemo da radovi budu završeni u narednih nekoliko dana“ – kaže Radosavljević.

Konkretno, na teritoriji katastarske opštine Belo Blato se izvode radovi u vrednosti oko 10.581.917,00 din sa PDV, a ukupna dužina kanalske mreže koja se uređuje je oko 9 kilometara, tačnije 9.124 metara.
Ovim ugovorom biće izvršeno mašinsko uništavanje vegetacije, izmuljenje i iskop kanala, na lokacijama gde je neophodno, transport zemljanog materijala od iskopa, razastiranje istog ,uređenje inspekcijskih staza uz kanale i sanacija jednog propusta.

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media