ODRŽAN SASTANAK GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

U Gradskoj kući nedavno je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su ispred VPD „Srednji Banat“ Zrenjanin prisustvovali direktor Miodrag Pješčić i inženjer Nenad Vojnović. Tom prilikom su donete sledeće tačke :

1. U vezi sa spoljašnjim vodama, stanje vodotokova na teritoriji grada Zrenjanina je stabilno. Stanje svih odbrambenih nasipa duž rečnih tokova je na zadovoljavajućem nivou. Očekuje se manje vodenog taloga nego 2014.godine. Na rekama Dunavu i Tisi nema najave odnosno upozorenja. Reka Tamiš, putni pravac Botoš-Tomaševac, povremeno je pod vodom ali je taj potez tako planiran i redovna je pojava kod povišenog vodostaja.
Problemi mogu nastati sa unutrašnjim vodama, očekuje se pojava vodoleži na poljoprivrednom zemljištu, ali i u urbanim sredinama. Stanje unutrašnjih voda nije alarmantno i pod konstantnim je nadzorom, pri čemu je potrebno je proveriti propuste i stanje atmosferske kanalizacije.
Vodoprivredni objekti i crpne stanice su u funkciji.
2. Subjekti zaštite i spasavanja koji učestvuju u sprovođenju operativnih i preventivnih mera na zaštiti od poplava u obavezi drže u pripravnosti svu raspoloživu mehanizaciju.

Javna preduzeća su u pripravnosti i postojeća mehanizacija je ispravna i u funkciji.
3. U slučaju potrebnog preventivnog delovanja na sprečavanju nastanka vanredne situacije kao i tokom vanredne situacije angažovati dodatnu mehanizaciju osposobljenih pravnih i fizičkih lica kako bi se omogućila neophodna funkcionalnost odbrambenih nasipa, otvorenih uličnih kanala i vodopropusta.

 

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media