V.d. direktora Miloš Radosavljević zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom obišao radove na sistemu za odvodnjavanje Knićanin – Čenta

V.d. direktora Vodoprivrednog privrednog društva „Srednji Banat“ Miloš Radosavljević danas je zajedno za gradonačelnikom Simom Salapurom i zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem obišao radove na sistemu za odvodnjavanje Knićanin – Čenta na kanalu VI – I koji se nalazi na teritoriji katastarske opštine Perlez.

 


Radovi u dužini od 14 kilometara kanalske mreže obuhvatali su uklanjanje biljne vegetacije i zemljane radove, koji su započeti prošle godine i privremeno obustavljeni zbog vremenskih uslova. Nakon realizacije ovog projekta kanal će biti vraćen u projektovane elemente što će omogućiti nesmetano odvodnjavanje.
Prilikom obilaska radova v.d. direktora Miloš Radosavljević je istakao da se radovi uspešno privode kraju.
„Funkcija ovog kanal je veoma bitna , jer se na njega oslanja 1 200 hektara poljoprivrednog zemljišta. U narednom periodu, pored katastarske opštine Perlez, nastavljamo sa radovima na teritoriji celog Srednjeg Banata“ – poručio je Radosavljević.


Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je kanalska mreža na teritoriji Grada Zrenjanina decenijama bila zapostavljena, ali da se poslednjih godina situacija značajno promenila.
„Ulaganje u održavanje kanalske mreže je značajno unapređeno. Zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Zrenjanina sa VPD „Srednji Banat“ i pokrajinskim sekretarijatom za vodoprivredu kontinuirano radimo na unapređenju sistema kanalske mreže, što je veoma bitno za naše poljoprivrednike. Dobio sam informaciju da od 1999. godine ovakvi radovi na teritoriji katastarske opštine Perlez nisu rađeni, što samim tim jasno govori da lokalna vlast vodi računa o svim segmentima svakodnevnog funkcionisanja. Zahvalio bih se direktoru Milošu Radosavljeviću i njegovom timu da ažurnosti, efikasnosti i velikom angažovanju. Veoma me raduje vest što ovo preduzeće ulaže dosta napora kako bi unapredio svoju mehanizaciju, danas je na terenu novi bager najnovije generacije, što jasno govori da veoma ozbiljno pristupaju realizaciji ovakvih projekata“ – rekao je Salapura.


Završetak radova, čija je vrednost oko 13 000 000 dinara, se očekuje u narednim danima, a investitor je JP „Vode Vojvodine“.

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media