Obilazak radova na dvonamenskom sistemu Međa

Pješčić zajedno sa republičkim i pokrajinskim funkcionerima obišao radove na dvonamenskom sistemu Međa

Direktor VPD „Srednji Banat“ Zrenjanin Miodrag Pješčić nedavno je sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, vršiocem dužnosti direktora JVP „Vode Vojvodine“ Slavkom Vrndžićem, gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsednikom opštine Žitište Mitrom Vučurevićem obišao radove na dvonamenskom sistemu „Međa“ koji će omogućiti navodnjavanje 762 hektara poljoprivrednih površina.

Pored sistema „Međa“, započeli su i radovi na dvonamenskim sistemima „Itebej I“, „Jankov most, a uskoro i na ostalih osam lokacija čijom realizacijom će se navodnjavati oko 37 000 hektara poljoprivrednog zemljišta, čija ukupna vrednost iznosi 1,5 milijardi dinara.
Predsednik Mirović je u izjavi za medije naglasio da ovim projektom počinju veliki radovi na izgradnji sistema za navodnjavanje u okviru nacionalnog programa koji provodi Vlada Republike Srbije.

„Zajedno sa projektima u centralnoj i južnoj Srbiji, praktično ćemo provoditi radove koji će dovesti do izgradnje sistema za navodnjavanje, koji će pokrivati više od 50 hiljada hektara. To je najbolji odgovor na ovo što se dešava sa klimom i vremenom i ove i ranijih godina, a što oni pre nas nisu uspeli da prepoznaju, nisu uspeli da pripreme projekte niti da dovedu projekte do realizacije koja počinje ovde u Međi, ali i sistemu Jankov most 1 u 2, i drugim sistemima. Ovo što je započeto preko Abu Dabi fonda, što koordinira Vlada Srbije preko nadležnog ministarstva, a u čemu ćemo i mi pomagati, mora imati potpuni kontinuitet sve dok ne dovedemo broj hektara pod sistemima za navodnjavanje približno evropskom proseku“ – rekao je Mirović.

Tags:

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media