PJEŠČIĆ PRISUSTVOVAO SEDNICI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

U Gradskoj kući juče je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina, kojoj je prisustvovao direktor VPD „Srednji Banat“ Miodrag Pješčić, a na kojoj je doneto je sledeće :

1. Nakon obilnih atmosferskih padavina u prethodnih nekoliko dana, stanje u gradu i naseljenim mestima je normalno. Dežurne ekipe su bile u pripravnosti i delovale su na terenu na lokacijama na kojima je došlo do problema u funkcionisanju sistema za odvođenje atmosferskih padavina usled velike količine vodenog taloga. Na više lokacija u gradu i naseljenim mestima vršeno je crpljenje vode iz ugroženih objekata.
2. Na teritoriji grada, na spoljašnjim vodama nema proglašene vanredne odbrane od poplava. U narednih par dana doći će do blagog porasta vodostaja na banatskim vodotocima, ali po izveštaju sa terena i prognozi se ne očekuje dostizanje nivoa vanredne odbrane od poplava.
Na unutrašnjim vodama situacija je ozbiljnija, ali je pod kontrolom. Redovna odbrana od poplava odunutrašnjih voda je na snazi u Knićanin, Čenta, Lukino Selo, Mužlja, Aradac, a vanredna odbrana u Belom Blatu. Pumpe neprekidno rade, ispravne su i u punoj funkciji. U toku dana se očekuje izlazak iz stanja redovne i vanredne odbrane.
3. Elektroenergetski sistem je stabilan i osim manjih kvarova, na kojima se odmah intervenisalo, nije bilo većih problema.
4. U slučaju novih padavina sve neispravnosti su otklonjene i kompletan sistem za odvođenje atmosferskih voda je u funkciji, odnosno sve službe sa teritorije grada su u pripravnosti i spremne su da reaguju.

Sa današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, upućen je i apel građanima da očiste kanale za odvodnjavanje ispred svojih kuća.

O nama

Zahvaljujući adekvatnoj i savremenoj mehanizaciji spremni smo da efikasno odgovorimo na sve zahteve naših poslovnih klijenata, a da pritom realizacija projekata bude jednako kvalitetna i blagovremena.
Osnovni zadatak rukovodstva, odnosno, menadžmenta preduzeća je da obezbedi resurse, dok je zadatak zaposlenih i privremeno angažovanih radnika da svoje obaveze obavljaju savesno, odgovorno i u odgovarajućem vremenskom okviru.
Upravo ova formula je garancija dugoročnog uspeha i odgovarajućeg kvaliteta usluga.

Kontakt

 • Adresa:

  Slobodana Bursaća 1a
  23 000 Zrenjanin
  Republika Srbija

 • Tel/fax:

  023/530-610

 • e-mail:

  srednjibanat@vodoprivredazr.rs
  dtdzr@ptt.rs

Posetite nas

Izrada web sajta Progressive Media